
W trakcie wydarzenia swoją obecność zaznaczy Wydział Biologii i Ochrony Środowiska UŁ jak0 reprezentant Uniwersytetu Łódzkiego:
14 listopada
- Relacja, nie transakcja – tajemnica udanej współpracy nauki i biznesu (dr Karolina Rudnicka, prof. UŁ, Katedra Immunologii i Biologii Infekcyjnej)
 
15 listopada
- Zwiększający się problem „nielegalnych imigrantów” w rolnictwie i ogrodnictwie, czyli słów kilka o obcych i inwazyjnych gatunkach owadów (dr Radomir Jaskuła, Katedra Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologii)
 
16 listopada
- Bez nich nie byłoby miodu – rośliny miododajne i ich znaczenie (mgr Ewa Michalska, Szkoła Doktorska Nauk Ścisłych i Przyrodniczych)
 
- Nie tylko pszczoła miodna – mało znane i niedoceniane bogactwo owadów zapylających, które żyją wokół nas (dr Radomir Jaskuła, Katedra Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologii)
 
- Prezentacja na stoisku Wydziału: Pszczoła miodna - od skali mikroskopowej, przez strukturę pszczelej rodziny, po znaczenie dla człowieka i ekosystemu (dr Piotr Jóźwiak, Katedra Zoologii Bezkręgowców i Hydrobiologii)
 
O targach
Targi NATURA FOOD, organizowane w Łodzi od 2008 roku, to jedna z najważniejszych krajowych imprez promujących ekologiczną i tradycyjną żywność. Po paru latach organizacji w innym miejscu na stałe wracają do hali Expo-Łódź. Odświeżona formuła dostosowuje ofertę do zmieniających się oczekiwań wystawców, kontrahentów i konsumentów.
Materiały: Organizatorzy
Redakcja: Mateusz Kowalski (Centrum Promocji, Wydział Biologii i Ochrony Środowiska UŁ) 
